Marc Van Ranst haalt fors uit: "Hebben deze mensen niets onthouden van de voorbije maanden?" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst haalt fors uit: "Hebben deze mensen niets onthouden van de voorbije maanden?"

Marc Van Ranst haalt fors uit: "Hebben deze mensen niets onthouden van de voorbije maanden?"

In Brussel ontstonden op verschillende pleinen spontane feestjes in de nacht van zaterdag op zondag. De coronamaatregelen werden daarbij niet gerespecteerd en er kwam toch behoorlijk wat volk samen. Marc Van Ranst is er niet over te spreken.

"Dit is nog niet het moment om dit te doen”, zei de viroloog aan VTM NIEUWS. In Anderlecht kwamen 500 mensen samen en van mondmaskers of afstand houden was geen sprake.

“Dit is al een aantal dagen aan de gang deze week. Als politie moet je dat weten en proberen te voorkomen dat daar zoveel volk bijeenkomt. Dus iets vroeger optreden”, aldus Van Ranst. “Je kan daar staan en die mensen verhinderen om daar met 1.500 of meer mensen samen te komen. Dat moet toch wel lukken. Als dat niet lukt, dan lukt er weinig, vrees ik.”

"Waar waren deze mensen, hebben ze van de voorbije maanden niets onthouden?”, was Van Ranst ook scherp voor de feestvierders. “We hebben nog altijd meer gevallen per dag dan bijvoorbeeld in Peking, waar men zich ernstige zorgen maakt en nieuwe maatregelen neemt.”

Populair

Laatste nieuws