Het gaat in steeds meer landen fout: Ook Australië vreest tweede golf van Covid-19 na plotse stijging van infecties Buitenland
Buitenland

Het gaat in steeds meer landen fout: Ook Australië vreest tweede golf van Covid-19 na plotse stijging van infecties

Het gaat in steeds meer landen fout: Ook Australië vreest tweede golf van Covid-19 na plotse stijging van infecties

Er wordt gevreesd voor een tweede golf van coronavirus in Australië, aangezien het aantal gevallen toeneemt. De inwoners worden gewaarschuwd om hotspots ten koste van alles te vermijden.

Het land is tot dusver ontsnapt aan het grote aantal slachtoffers dat over de hele wereld wordt gezien, nadat het vroeg de grenzen had gesloten en strikte sociale afstandsmaatregelen oplegde. Australië heeft de beperkingen geleidelijk opgeheven na registratie van iets minder dan 7.500 gevallen van Covid-19 en 100 doden.

Er is echter vrees dat een tweede golf van het virus heeft kunnen toeslaan na een piek in infecties in Victoria. De staat heeft alleen al in de afgelopen 24 uur 16 nieuwe gevallen geregistreerd. Tot de gediagnosticeerden behoorden een demonstrant van Black Lives Matter en een peuter in een kinderverblijf. In de afgelopen week zijn 116 van de nieuwe gevallen in Australië - 83 procent daarvan - gemeld in Victoria.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws