Ronduit schokkend nieuws over Christian Brückner, hoofdverdachte in verdwijingszaak rond Maddie McCann: "Dit kan ernstige gevolgen hebben" Buitenland
Buitenland

Ronduit schokkend nieuws over Christian Brückner, hoofdverdachte in verdwijingszaak rond Maddie McCann: "Dit kan ernstige gevolgen hebben"

Ronduit schokkend nieuws over Christian Brückner, hoofdverdachte in verdwijingszaak rond Maddie McCann: "Dit kan ernstige gevolgen hebben"

Christian Brückner, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, kan in de loop van volgende week voorwaardelijk vrijgelaten worden. De advocaten van Brückner hebben een verzoek ingediend om hem na twee derde van zijn straf vrij te laten vanwege drugshandel. Hij kreeg een celstraf opgelegd van 21 maanden.

In Duitsland vreest men dat hij het land zal ontvluchten, waardoor hij niet voor de rechtbank kan gebracht worden. Vorige week hebben zijn advocaten een aanvraag ingediend tot voorwaardelijke vrijlating in de rechtbank van Kiel, waar hij in de gevangenis zit. De zaak werd echter doorgestuurd naar de rechtbank van Braunschweig, waar Brückner woont.

Brückner werd in 2011 veroordeeld tot 21 maanden wegens zijn aandeel in een drugshandel waarbij marihuana aan VIP-klanten werd geleverd. In 2018 werd Brückner door Italië uitgeleverd aan Duitsland vanwege het drugsdelict in 2011.

Duitse speurders maakten eerder bekend dat Brückner de hoofdverdachte was in de verdwijningszaak van Maddie McCann. Ze lieten ook weten bewijs te hebben dat Maddie overleden is.

Grote zorgen

Een bron bij het Duitse onderzoek maakt zich zorgen. “Als de hogere rechter besluit hem vrij te laten, heeft dat ernstige gevolgen voor de zaak. Hij kan verdwijnen en dan kunnen we hem niet berechten", klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws