Woensdag 24 Juni 2020 - 16:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Mondmaskers worden niet verplicht: "Winkels kunnen brandhaarden van het virus worden"

Mondmaskers worden niet verplicht:

De mondmaskers worden niet verplicht in de winkels. Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) was daar nochtans wel een groot voorstander van. "Dit is een gemiste kans", zei hij daarover in VTM NIEUWS.

"We hebben de burgers de kans gegeven om de sterke aanbeveling te volgen. Er zijn mensen die mij zeggen dat ze beter een mondmasker zouden dragen in plaats van een wit laken buiten te hangen. Dit uit respect voor de gezondheidswerkers en ik denk dat dit heel juist is", liet Van Damme optekenen.

Bovendien mogen we weer met meer mensen naar de winkel en je mag ook langer dan een halfuur in de winkel blijven. "Dat is een beetje het gekke aan de hele zaak. Je gaat enerzijds de concentratie in winkels verhogen, maar tegelijkertijd laat je het toe om mensen er binnen te laten zonder mondmaskers", stelt Van Damme vast.

Brandhaarden

De winkels zouden zo de nieuwe brandhaarden van het virus kunnen worden. "Als er inderdaad daar virus aanwezig is, dan is dat gegarandeerd een brandhaard. We moeten er alles aan doen om dat tegen te gaan en ervoor zorgen dat het virus niet van de ene persoon naar de andere kan gaan", aldus Van Damme.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  coronavirus  I  n365