Vaccin tegen coronavirus beschermt deze bevolkingsgroep mogelijk niet Buitenland
Buitenland

Vaccin tegen coronavirus beschermt deze bevolkingsgroep mogelijk niet

Vaccin tegen coronavirus beschermt deze bevolkingsgroep mogelijk niet

Het coronavaccin, dat er hopelijk snel komt, zou niet voor ouderen werken. Dat hebben Britse wetenschappers gezegd. In dat geval zal er zoveel mogelijk in de omgeving van de ouderen moeten gevaccineerd worden.

Het zijn net de ouderen die een kwetsbare groep vormen voor Covid-19. Ze worden er vaak erg ziek van en er zijn heel wat overlijdens bij de bejaarden. Enkele Britse wetenschappers hebben nu aan The Guardian laten weten dat een toekomstig vaccin mogelijk niet goed zal werken voor ouderen.

Wanneer mensen ouder worden, maakt het lichaam meer ontstekingsreacties aan, zelfs als ze gezond zijn. Dat meldt Arne Akbar, professor in de immunologie aan de universiteit van Londen en voorzitter van de Britse Vereniging van Immunologie. Volgens hem moet er onderzocht worden wat er fout gaat met het immuunsysteem van mensen als ze ouder worden. "Die ontstekingsreactie bij oudere mensen is gelinkt aan zwakheid en veel negatieve effecten. We moeten echt ontdekken waar die ontsteking juist vandaan komt”, klinkt het.

Die felle ontstekingsreactie bij ouderen betekent dat voor een vaccin mogelijk niet zal volstaan om zich te beschermen tegen het coronavirus. De combinatie met een ontstekingsremmer is volgens Akbar dan aangewezen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws