Marc Van Ranst maakt zich zorgen: "Ik hou hier mijn hart voor vast" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst maakt zich zorgen: "Ik hou hier mijn hart voor vast"

Marc Van Ranst maakt zich zorgen: "Ik hou hier mijn hart voor vast"

Marc Van Ranst heeft er alle begrip voor dat mensen weer willen reizen. Toch ziet de viroloog dat met een bang hart tegemoet.

"Ik hou mijn hart vast voor de reizen. Er bestaat nu de mogelijkheid om te reizen naar landen waar er meer coronagevallen zijn. Het gevaar bestaat dat de mensen het virus op die manier meebrengen naar België. Zo is het het ook gebeurd in het begin. Elk moment kan er terug een opflakkering zijn", waarschuwt Van Ranst op Radio 2.

"Dat wil niet zeggen dat we niet van het leven mogen genieten. Het is vakantie en dan horen we van 'deze pauze in de epidemie', en hopelijk duurt die heel lang, gebruik te maken om ons te amuseren", aldus Van Ranst.

Failliet

"De maatregel om terug naast elkaar te zitten in een vliegtuig is genomen onder druk van de vliegtuigmaatschappijen", stelt Van Ranst. "Geen enkel land wil betalen voor vliegtuigmaatschappijen die failliet gaan. Dat moest én zou gebeuren. Dan kan je niet aan de mensen uitleggen waarom we in de theaters niet naast elkaar mogen zitten en in een vliegtuig wel."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws