KMI komt met onheilspellend weerbericht: Zwaar onweer op komst Royalty
Royalty

KMI komt met onheilspellend weerbericht: Zwaar onweer op komst

KMI komt met onheilspellend weerbericht: Zwaar onweer op komst

Het is momenteel nog heel heet, maar vanaf vrijdagavond is het opletten voor onweersbuien. Die kunnen op sommige plaatsen bijzonder pittig zijn, waarschuwt het KMI.

Vanavond verdwijnen de weinige stapelwolken en wordt het helder tot licht bewolkt. In de loop van de nacht verschijnen er hoge wolkenvelden vanuit het zuidwesten. De minima liggen tussen 12 graden in sommige Ardense valleien en 18 of 19 graden in de grote steden. De wind wordt zwak tot matig wind uit geleidelijk zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag begint de dag zonnig met geleidelijk meer hoge bewolking vanaf het zuidwesten. In de loop van de dag bollen ook stapelwolken op die hier en daar kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien. Daarbij is er kans op hagel en lokaal stevige rukwinden. Het wordt nog wat warmer met maxima van 27 graden in Hoog-België en 32 graden op meerdere plaatsen in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten, later ruimend naar het zuidwesten.

Storing

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag trekt een storing over het land vanaf het zuidwesten en wordt het overwegend zwaarbewolkt met nog meer regen- en onweersbuien. Daarbij is er nog altijd kans op hagel en windstoten. Het wordt een zwoele nacht met minima van 15 tot 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. In het westen van het land wordt de wind eerder westelijke of veranderlijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws