Bijna helft van Belgische gevangenen zijn buitenlanders, Vlaams Belang wil hen naar gevangenis in hun eigen land sturen Royalty
Royalty

Bijna helft van Belgische gevangenen zijn buitenlanders, Vlaams Belang wil hen naar gevangenis in hun eigen land sturen

Bijna helft van Belgische gevangenen zijn buitenlanders, Vlaams Belang wil hen naar gevangenis in hun eigen land sturen

Bijna één op twee gevangenen in België is buitenlander. Zowat één op de drie gevangenen is illegaal in het land. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block op een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove.

Van de 10.853 gevangenen die dit jaar in België opgesloten zaten, beschikten er 5.208 niet over de Belgische nationaliteit. Dat is 48 procent van alle gevangenen. Daarnaast is 60 procent van alle gedetineerde buitenlanders illegaal.

"Gelet op het feit dat het aantal buitenlanders in de Belgische gevangenissen disproportioneel hoog blijft – en zelfs stijgt – hadden we net het tegenovergestelde mogen verwachten”, aldus Van Langenhove. “Illegalen moeten sowieso maximaal naar hun thuislanden worden teruggestuurd, en al zeker als het gaat om criminelen."

Terugsturen

Van Langenhove pleit ervoor om buitenlanders zoveel mogelijk hun straf te laten uitzitten in hun land van herkomst. “Dat zou niet alleen een fikse besparing opleveren, maar meteen ook een oplossing bieden voor de chronische overbevolking in onze gevangenissen. Het uitzicht een gevangenisstraf te moeten uitzitten in het thuisland zou bovendien een niet te onderschatten ontradend effect hebben op potentiële buitenlandse criminelen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws