450 artsen en Marc Van Ranst maken zich grote zorgen in open brief: "De mensen respecteren de coronamaatregelen niet meer" Royalty
Royalty

450 artsen en Marc Van Ranst maken zich grote zorgen in open brief: "De mensen respecteren de coronamaatregelen niet meer"

450 artsen en Marc Van Ranst maken zich grote zorgen in open brief: "De mensen respecteren de coronamaatregelen niet meer"

Liefst 450 artsen, waaronder Marc Van Ranst, hebben een brief ondertekend waarin wordt opgeroepen om de coronamaatregelen te blijven volgen. Ze begrijpen niet goed waarom mondmaskers niet verplicht worden. "Nu de regels versoepeld worden, is het volgens ons net hét uitgelezen moment om mondmaskers te introduceren", klinkt het.

"Mensen lijken zich geen zorgen meer te maken en verschijnen bijvoorbeeld niet meer met mondmaskers in de dokterspraktijken, houden minder afstand, wassen hun handen minder goed, respecteren het concept van de bubbels niet meer en troepen meer samen”, zegt psychiater Athena Beckers, één van de initiatiefnemers van de brief, aan VRT NWS.

Dat de verplichting van het dragen van mondmaskers niet wordt ingevoerd omdat er niet voldoende draagvlak is bij de bevolking begrijpen de artsen niet. “Draagvlak creëert men volgens ons door duidelijk uit te leggen waar een bepaalde strategie voor staat, waarom bepaalde maatregelen gelden en wat men hiermee hoopt te bekomen. Door de veelheid aan regels, uitzonderingen, versoepelingen, debat over welke belangen primeerden en vooral door het vele, vaak tegenstrijdige advies - werd geen draagvlak maar vooral verwarring en frustratie gecreëerd."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws