Verenigde Staten kreunt onder coronabesmettingen: "Nieuwe piek door jonge mensen die naar bars gaan en zich niet aan regels houden" Buitenland
Buitenland

Verenigde Staten kreunt onder coronabesmettingen: "Nieuwe piek door jonge mensen die naar bars gaan en zich niet aan regels houden"

Verenigde Staten kreunt onder coronabesmettingen: "Nieuwe piek door jonge mensen die naar bars gaan en zich niet aan regels houden"

In de Verenigde Staten blijft het aantal nieuwe gevallen met het coronavirus stijgen. De Vlaming Michel Muylle, die in Houston - in de staat Texas - woont, meent dat de heropening van de cafés en de bars twee maanden geleden mee voor deze toename hebben gezorgd.

Er werd voor de derde dag op rij een recordaantal besmettingen vastgesteld in de Verenigde Staten: 40.870. "Jonge mensen die naar de bars gaan, zich niet aan de afstandsregels houden en geen maskers dragen, heeft schijnbaar heel duidelijk aan de piek bijgedragen", zegt de Vlaming Michel Muylle aan Radio 1.

De snelle heropening van de horeca heeft het aantal besmettingen daar dus geen goed gedaan. Intussen lijken ze de crisis er wel ernstig te nemen. "De gouverneur van Texas heeft de laatste dagen niet enkel op pauze gedrukt", zegt Muylle, "maar zelfs een paar stappen teruggenomen." De bars zijn effectief weer gesloten in Texas.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws