Zondag 28 Juni 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Spoedarts haalt zwaar uit naar gedrag van de mensen aan de kust: "Ze negeren flagrant alle coronamaatregelen, tieners zuipen zich te pletter"

Spoedarts haalt zwaar uit naar gedrag van de mensen aan de kust:

Emanuel Van Hoecke, spoedarts bij het AZ Zeno in Knokke, heeft op Facebook zijn bezorgdheid geuit over het gedrag van mensen aan de kust. "Het respect voor ons werk zakte onder nul", schrijft Van Hoecke op Facebook.

"De balans van afgelopen dagen was intriest voor de hulpdiensten die juist uit Covid crisis komen. Niet alleen negeerde men flagrant alle covid maatregelen; men lachte er ons doodleuk mee uit. Arrogantie vierde hoogtij, (verbale) agressie was terug van weggeweest en respect voor ons werk zakte onder de 0%", aldus Van Hoecke. "Het leek alsof men maar één doel voor ogen had met het bezoek aan de kust: het innerlijke zwijn loslaten."

Van Hoecke beschrijft wat er allemaal gebeurde. "Ze zopen zich te pletter en sloegen erop los. Tieners waarvan je hun bloedname in brand zou kunnen steken van de alcoholpercentages. Ouders nergens te zien of in even erbarmelijke staat. Vandalisme en onveilig rijgedrag waren eerder de norm dan de uitzondering."

"Fietsers vlogen je uit alle mogelijke punten van het ruimte-tijdscontinuüm tegemoet aan ongeziene en vooral ongecontroleerde snelheden; hun gedrag enkel te voorspellen met geavanceerde probabiliteitsberekeningen. Fietspaden waren voor decoratie, regels waren onbestaande."

Ook de nachten zijn zwaar. "Bij het vallen van de nacht ook weinig rust. Als de innerlijke zwijnen uitgeteld en goed gemarineerd in de rosé te bed gaan. Is immers de beurt aan de biggen. Op 24u tijd één verpleegkundige aangerand, een andere fysiek bedreigd door fils-à-papa die de opname van hun comateus gezopen vriend van 17 jaar eerder als een heldendaad zagen dan als schaamte.

"Ondergedrenkt in eigen lichaamssubstanties leek hij voor hen schijnbaar de nieuwe Messias van hun stam. Dit klaarblijkelijk ook voor hun achtergebleven jonge Squaws. Die het noodzakelijk vonden hem berichtjes met foto’s van hun blote kont te sturen terwijl wij naarstig naar noodcontact gegevens van een ouder aan het zoeken waren op de gsm."

"De ochtend komt, ik passeer de bakker en rij verder. Geen moed meer om 500m in de rij te wachten. Als dit de voorbode van het seizoen is... ”smeir dan mor al je kieten in”.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  Emanuel Van Hoecke  I  Knokke