Maandag 29 Juni 2020 - 12:30   I   door Redactie

'Setién mag beschikken bij Barcelona, clubicoon neemt zeer spoedig over'

'Setién mag beschikken bij Barcelona, clubicoon neemt zeer spoedig over'

FC Barcelona hoopte met de komst van Quique Setién om het befaamde Tiki-Taka voetbal terug naar Camp Nou te halen. Die keuze dreigt op een enorm fiasco uit te draaien. De spelers zijn het beu met de 61-jarige coach, er moet verandering komen.

In januari 2020 stelde FC Barcelona de voormalige middenvelder Quique Setién aan als de vervanger van Ernesto Valverde. De spelers waren helemaal uitgekeken op de 'saaie' speelstijl van de toenmalige hoofdcoach. Setién moest opnieuw meer lef en beter voetbal brengen, maar ook dat draait nu uit op een compleet fiasco. 

Tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-2) toonden de spelers van Barcelona geen interesse in de tactische bespreking tijdens de tweede drinkpauze. Assistent Sarabia probeerde Messi nog enkele instructies mee te geven, maar die liep gewoon weg.

Xavi in, Setién out

Intussen lijkt de baan helemaal vrijgemaakt te worden voor Xavi Hernandez. Het clubicoon wilde in januari niet inspringen, maar wil dat wel in de zomer doen. De 133-voudige Spaanse international wil Carles Puyol naast zich op de bank als assistent en Jordi Cruijff als technisch directeur. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  FC Barcelona  I  sport  I  voetbal