Maandag 29 Juni 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tal van zorgverleners willen stoppen na coronacrisis, tweede golf wordt groot probleem: "De zomer is niet voldoende om op adem te komen"

Tal van zorgverleners willen stoppen na coronacrisis, tweede golf wordt groot probleem:

1 op de 5 zorgverleners wil ermee stoppen. Dat schrijft De Morgen op basis van een bevraging bij ruim 8.000 medewerkers in onder meer ziekenhuizen, woonzorgcentra en voorzieningen voor mensen met een handicap. Ongeveer de helft van de zorgverleners en personeel voelt zich nog steeds vermoeid na de coronacrisis.

Philippe Meersseman (44), intensivist en pneumoloog (UZ Leuven), spreekt openhartig in Het Laatste Nieuws. Hij ondervindt aan de lijve de gevolgen van de coronacrisis. "Vaker hoofdpijn, een drukkend gevoel op de borst en nachtmerries. Ik denk niet dat een zomer voldoende is om op adem te komen", verwijst hij naar een mogelijke tweede golf.

"Covid-19 zet ons al sinds januari onder druk. Eerst was er de stress van het volledig herorganiseren van ons ziekenhuis, dan de extra inspanningen voor de patiënten. De schrik om zelf ziek te worden of iemand van mijn gezin te besmetten, speelde ook. Na een tijd begint dat wel te wegen", zegt Meersseman.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zorgverleners  I  coronavirus