Dinsdag 30 Juni 2020 - 08:30   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Er is wat aan de hand bij kinderen tussen 0 en 9 jaar, Steven Van Gucht: "Er daar wordt momenteel massaal getest op Covid-19"

Er is wat aan de hand bij kinderen tussen 0 en 9 jaar, Steven Van Gucht:

De daling van het aantal besmettingen gaat nu vele trager. Steven Van Gucht ziet een duidelijke reden: de versoepeling. Er zijn ook meer besmettingen bij kinderen tussen 0 en 9 jaar.

"Daar heeft het zeker mee te maken", laat Van Gucht optekenen in het VRT Journaal. "Het virus heeft nu veel meer mogelijkheden om zich te verspreiden. We hebben veel meer contacten. Er is maar één manier om het verder tegen te houden en dat is door te testen, te traceren en te isoleren."

Er zijn zo'n 120 twintigers per week die besmet raken met Covid-19. Dat is geen plotse stijging, zo benadrukt Van Gucht. "Dat is vrij veel, maar die aantallen zijn er al een hele maand. Dat stijgt dus niet echt. We zien vooral een lichte stijging bij de jonge kindjes, tussen 0 en 9. Daar circuleren momenteel andere virussen die een snotneus veroorzaken. Daar wordt daarom massaal getest en soms vinden ze het coronavirus."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus