Nieuw griepvirus in China ontdekt, mogelijk ontstaat nieuwe pandemie Buitenland
Buitenland

Nieuw griepvirus in China ontdekt, mogelijk ontstaat nieuwe pandemie

Nieuw griepvirus in China ontdekt, mogelijk ontstaat nieuwe pandemie

Terwijl de wereld kreunt onder het coronavirus houden deskundigen al een nieuw griepvirus in de gaten. Het nieuwe virus dat aangetroffen is bij varkens in China is volgens wetenschappers vergelijkbaar met de Mexicaanse griep. Dat schrijft de Mirror.

Het virus veroorzaakt onder meer ademhalingsproblemen en volgens wetenschappers heeft het bij een eventuele mutatie het potentieel om uit te groeien tot een pandemie.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het virus met de naam G4 EA H1N1 niet enkel varkens, maar ook mensen kan besmetten. Volgens wetenschappers heeft het virus alle kenmerken van een potentiële pandemie. "Ondanks het coronavirus moeten we potentieel gevaarlijke nieuwe virussen niet uit het oog verliezen”, aldus Prof Kin-Chow Chang.

Geen immuniteit

Werknemers op varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. Wetenschappers raden aan scherper toezicht te houden, zeker op mensen die in varkenskwekerijen werken. Tegen het G4-virus is er geen immuniteit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws