Dinsdag 30 Juni 2020 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Belgen spreken schande over koning Filip: “Geen ballen aan zijn lijf”

Belgen spreken schande over koning Filip: “Geen ballen aan zijn lijf”

Koning Filip heeft in een brief aan president Félix Tshisekedi zijn “diepste spijt” betuigd voor de wandaden van Leopold II. “Voor de wonden uit het verleden”, klinkt het. De reacties op deze spijtbetuiging zijn alvast niet van de poes.

"Dank u, Sire, om uw excuses aan te bieden”, is iemand sarcastisch op de sociale media. “Daardoor zet u de deur open om miljoenen euro’s schadevergoeding te laten eisen door het Congolese volk. Ik dacht dat u slimmer was! U heeft blijkbaar niets geleerd van wijlen uw nonkel Boudewijn."

“Ongelooflijk! Spijt bekennen is betalen”, zegt iemand. “Gaat hij betalen? Want ik niet, hoor! Ik ben niet verantwoordelijk voor wat zijn voorvader gedaan heeft.” Een ander vindt de excuses een zwakke zet van koning Filip. “Geen ballen aan zijn lijf… Bij koning Boudewijn zou het niet waar geweest zijn. Die had wél ballen!"

Gevaarlijk

“Onder druk van de politiekers, ja”, klinkt het kwaad. “We zijn goed bezig als dit de manier van beleid voeren is. We kunnen dit land beter opdoeken.” En nog een andere reactie: “Ik snap dat niet. Zo lang geleden. Die moeten ook geen geld meer krijgen. Mensen worden daar nog altijd gebruikt. En dat doen geen blanken. Heel dat BLM is heel gevaarlijk!"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koning Filip