Woensdag 1 Juli 2020 - 08:52   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geen verplichting van mondmaskers in Deinze, besluit van burgemeester meteen vernietigd: "In Gent niet en in Deinze wel, dat begrijpen burgers niet"

Geen verplichting van mondmaskers in Deinze, besluit van burgemeester meteen vernietigd:

In Deinze wilde men vanaf vandaag mondmaskers verplichten in supermarkten en superettes. Dat gaat echter niet door. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) wordt teruggefloten door zijn partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. De provinciegouverneur gaat het besluit van de burgemeester vernietigen.

Deinze wilde als eerste gemeente de mondmaskers in supermarkten verplichten. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem beroept zich echter op de letter van de wet. Waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere vernietigt het besluit van de burgemeester van Deinze onmiddellijk.

"Het is moeilijk te begrijpen voor de burgers dat ze in pakweg Aalter of Gent geen masker moeten dragen en in Deinze wel. Ik begrijp dat de burgemeester goeie bedoelingen heeft, maar hij heeft maatregelen genomen in strijd met het ministerieel besluit en dat kan niet", klinkt het bij Radio 2.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Deinze  I  mondmaskers