Donderdag 2 Juli 2020 - 07:00   I   Foto: VTM NIEUWS  I   door Redactie

Marc Van Ranst vreest dat vakantiegangers coronavirus weer massaal zullen meebrengen: "Ik vrees dat het een probleem wordt"

Marc Van Ranst vreest dat vakantiegangers coronavirus weer massaal zullen meebrengen:

De grenzen zijn weer open, we kunnen weer op vakantie. Heel wat mensen hebben uiteindelijk toch nog een vakantie naar het buitenland geboekt. Dit zien de virologen met een bang hart tegemoet.

Terug naar de krokusvakantie. Toen gingen heel wat mensen op skireis. Wat we toen niet wisten, was dat ze massaal het coronavirus mee naar België namen. De gevolgen kennen we intussen wel. Moeten we de reizigers dan nu niet massaal testen als ze terugkeren uit het buitenland? Volgens Marc Van Ranst is dat nauwelijks te organiseren: "Het is heel moeilijk om het logistiek gedaan te krijgen. Uiteindelijk beslist de regering dat."

Van Ranst kijkt er wel met een bang hart naar. Een herhaling van wat we meemaakten na de krokusvakantie kan volgens de viroloog best. "Ik vrees er een beetje voor. Dat het na de vakantie, net zoals na de krokusvakantie, een probleem wordt. We moeten ons realiseren dat het virus er nog steeds is. We moeten ons amuseren deze zomer, maar we moeten blijven rekening houden met het virus", zei Van Ranst aan VTM NIEUWS.

Ziek op reis

Je kan ook ziek worden op vakantie. Van Ranst waarschuwt daar ook voor: "Het is heel vervelend, maar wanneer je ziek bent, mag je het vliegtuig niet op. Dat was vroeger ook al zo, maar nu is men daar veel strenger op dan hiervoor”, zegt de viroloog. "Wanneer je ziek wordt op vakantie is de kans groot dat je ter plaatse getest wordt en daar in quarantaine zal moeten blijven. Je kan er dus maar best voor zorgen dat je reisverzekering in orde is."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  vakantie