Donderdag 2 Juli 2020 - 14:03   I   Foto: The Sun  I   door Redactie

Meisje (12) verliest haar hand na dom ongeluk op trampoline: "Plots verandert heel je leven"

Meisje (12) verliest haar hand na dom ongeluk op trampoline:

Een Brits meisje van bijna 12 is haar hand kwijt na een ongeluk op de trampoline. Vienna Hayers, uit Bedford liep een kwetsuur op aan haar arm waardoor het bloed niet maar kon doorstromen naar haar hand.

Het ongeluk op de trampoline gebeurde op 10 juni. Ze onderging verschillende operaties om te proberen haar hand te redden van de amputatie.

Vienna deed een salto op de trampoline in haar tuin toen ze hard op haar arm landde en haar elleboog brak. De hand moest uiteindelijk geamuteerd worden omdat het bloed niet meer naar haar hand stroomde.

Enorm dapper

"Het was gewoon een jammerlijk ongeluk. Ze is een heel, heel actief kind, heel sportief, houdt van dansen, het is gewoon een buitenissig ongeluk", zegt haar vader Gary aan The Sun. "Ze denken dat het twee jaar zal duren om ermee om te gaan."

Opmerkelijk: Vienna stelde haar vader gerust voor de operatie waarbij haar hand zou geamputeerd worden. "Ze stelde me gerust en vroeg me niet te huilen en gewoon enorm dapper te zijn. De foto die online is gedeeld van haar met een grote glimlach op haar gezicht, werd genomen net voordat ze haar operatie had ondergaan. Ik weet niet of ik zelf zo had kunnen lachen."

Verschillende operaties

Moeder Michelle spreekt over een achtbaan van emoties. "Een dom ongeluk verandert je hele leven. In het hospitaal zagen ze meteen dat het een lelijke blessure was", vertelt ze. 

"Om de een of andere reden liet haar lichaam geen bloed naar haar hand stromen. Ze heeft verschillende operaties ondergaan voordat ze naar het Great Ormond Street Hospital werd overgebracht."

"Ze hebben er alles aan gedaan om haar hand te redden, maar het lukte niet. Ze moesten haar rechterhand en het onderste deel van haar arm amputeren."

Prothese

Het meisje danst al sinds haar twee jaar. Deze amputatie zal haar niet stoppen. Ze is vastberaden om te blijven dansen. Voor Vienna wacht nu een lange revalidatie. Ze hoopt ooit ook een prothese te kunnen krijgen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vienna Hayers  I  amputatie  I  trampoline