Zaterdag 4 Juli 2020 - 16:57   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Van Ranst vraagt aan teruggekeerde Belgen om in quarantaine te gaan, Maggie De Block doet levensbelangrijke oproep

Van Ranst vraagt aan teruggekeerde Belgen om in quarantaine te gaan, Maggie De Block doet levensbelangrijke oproep

In Segrià, een regio in Catalonië, gaan 200.000 mensen opnieuw in lockdown na een plotse stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus. Marc Van Ranst pleit voor een quarantaine voor reizigers die uit dat gebied terugkeren naar België. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) doet een oproep.

"Ik heb de instructie gegeven dat mensen die met de wagen terugkeren, bij de huisarts een test kunnen vragen", vertelt De Block aan VRT NWS. "Tot ze de uitslag van die test hebben, moeten ze contact met anderen vermijden en binnenblijven. Dat is echt essentieel. Wie met het vliegtuig terugkeert, zal op de luchthaven mensen van Saniport aan de gate zien die hetzelfde advies zullen geven."

"Momenteel is er geen wettelijke basis om een quarantaine verplicht op te leggen", zegt ze. "We moeten toch zien dat we hier niet weer gevaar lopen. Ik wil er toch op drukken dat er een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is."

Van Ranst

Van Ranst schreef eerder op Twitter: "Catalonië plaatst meer dan 200.000 mensen in de provincie Lerida opnieuw in lockdown. Zijn er Belgen recent teruggekeerd uit deze regio? Deze mensen zouden best in quarantaine gaan (en zich bij de minste symptomen laten testen op Covid-19), niet?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Maggie De Block  I  coronavirus