Koning Filip diep gekwetst: “Enorm vernietigend voor hem” Royalty
Royalty

Koning Filip diep gekwetst: “Enorm vernietigend voor hem”

Koning Filip diep gekwetst: “Enorm vernietigend voor hem”

Sinds zijn eedaflegging op 21 juli 2013 mag koning Filip zich de zevende koning der Belgen noemen. Bijna 20 jaar lang was hij op dat moment troonopvolger geweest.

Koning Filip werd opgeleid door wijlen koning Boudewijn, nog steeds een van de meest gerespecteerde Belgische vorsten. Toen Boudewijn stierf in 1993, was de algemene indruk dat de toenmalige prins maar wat bleef aanmodderen en voor eeuwig in Boudewijns schaduw zou blijven staan. Hij kreeg dan ook heel wat bagger over zich heen. “Hij kan het niet”, liet zelfs groothofmaarschalk Herman Liebaers zich in de jaren ’90 ontvallen.

“Die uitspraak was vernietigend voor hem”, zegt een insider in De Morgen. “Hij heeft het daardoor echt moeilijk gehad. Liebaers had de juiste credentials, hij zou dus wel gelijk hebben. Hij werd er schuw en schuchter door, alle contacten met de pers verliepen stroef”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws