Maandag 6 Juli 2020 - 11:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Ook in België komen nieuwe uitbraken van coronavirus: "De situatie dreigt heel chaotisch te worden"

Ook in België komen nieuwe uitbraken van coronavirus:

Herman Goossens vindt dat er zo snel mogelijk werk moet gemaakt worden van een wettelijk kader voor mensen die terugkeren uit vakantie waar veel coronabesmettingen waren. Zij zouden verplicht in quarantaine moeten geplaatst worden.

Goossens wil die mensen verplicht laten testen en in quarantaine plaatsen. "Dat is wat het verschil heeft gemaakt in Duitsland toen die skiërs terugkwamen. Daarmee heeft men de curve toch wat kunnen afvlakken. Dat is een belangrijke les geweest voor ons allemaal", zegt Goossens.

Daar moet nu dringend werk van gemaakt worden. "Ik heb begrepen dat er nu zeer hard aan gewerkt zal worden. Maar dat moet er dan wel liggen tegen het einde van deze week." 

Uitbraken in België

Overigens zullen ook in ons land nieuwe brandhaarden ontstaan, verzekert de microbioloog. "Laat ons heel realistisch zijn. De uitbraken komen nu voor in alle landen rondom ons, maar we gaan ook uitbraken zien in België. De zomerkampen zijn opgestart en ik sluit niet uit dat daar ook uitbraken zullen ontstaan. Het is iets wat ons zeker verontrust. De siutatie zou heel chaotisch kunnen worden in de komende weken in Europa."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Herman Goossens  I  coronavirus