Dinsdag 7 Juli 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Covid-19 was al jaren onder ons en is niét ontstaan in China"

Het coronavirus was al jaren aanwezig in de wereld en is niet afkomstig van China. Dat zegt professor Tom Jefferson van Oxford University. Volgens hem heeft Covid-19 gewacht tot er gunstige omstandigheden waren om zich te verspreiden.

De gasthoogleraar aan de universiteit van Newcastle stelt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het virus ergens anders was voordat het in Azië opdook. Sporen van Covid-19 zijn gevonden in rioolstalen uit Spanje, Italië en Brazilië, die dateren van vóór de ontdekking in China.

In een gesprek met de Daily Telegraph riep Jefferson op tot een onderzoek naar hoe en waarom het virus lijkt te gedijen in omgevingen zoals voedselfabrieken en vleesverwerkingsfabrieken. Volgens Jefferson kan dat dit mogelijk nieuwe transmissieroutes blootleggen, zoals via de riolering of gedeelde toiletten.

"Er is vrij veel bewijs van enorme hoeveelheden van het virus overal in de riolering. Er is een hoge concentratie waar rioolwater vier graden is, wat de ideale temperatuur is om het virus vermoedelijk te activeren. En vleesverpakkingsinstallaties staan ​​vaak op vier graden. Deze uitbraken moeten goed worden onderzocht.'

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  China