Dinsdag 7 Juli 2020 - 07:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Steven Van Gucht spreekt Marc Van Ranst tegen: "Ik zou het hypocriet vinden"

Steven Van Gucht spreekt Marc Van Ranst tegen:

In tegenstelling tot de andere virologen, zoals Marc Van Ranst, raadt Steven Van Gucht niet af om te reizen. "Ik denk dat het wél mogelijk is om op een veilige manier te reizen", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Als je met de mobilhome naar Frankrijk rijdt om daar rustig op een camping te gaan zitten, zie ik daar heel weinig risico in. Wat ik zou afraden, is terrassen en restaurants bezoeken in Stockholm (Zweden, red.), waarvan we weten dat het virus er meer circuleert dan in België. Blijf ook weg van grote toeristische trekpleisters", zo zegt Van Gucht.

"Eigenlijk moet je in het buitenland hetzelfde doen zoals hier in België. Goed opletten, afstand houden, je bubbel klein houden, vermijden om ergens binnen te gaan zitten, grote massa’s vermijden,... Als je daarmee rekening houdt, kan dat even goed in Nederland, Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk als bij ons.”

Zelf op vakantie

Van Gucht gaat zelf op bergvakantie in Frankrijk. “Ik zou hypocriet zijn als ik iets anders zeg, want ik ben zelf van plan om te gaan wandelen in de bergen”, aldus Van Gucht. “Ik zoek de natuur en rust op, in een klein hotel."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus