Dinsdag 7 Juli 2020 - 18:00   I   door Redactie

Regen en nog eens regen, maar vanaf dan wordt het mooi weer

Regen en nog eens regen, maar vanaf dan wordt het mooi weer

Morgen en overmorgen gaat het heel veel regenen. Gelukkig is er een weersverbetering op komst. Die zet zich vanaf het weekend in, zo weet het KMI.

Vanavond neemt de bewolking overal verder toe en wordt het zwaarbewolkt. Vannacht bereikt een regenzone ons land in het noordwesten. Vooral in het westen en centrum van het land gaat het dan regenen. In het zuidoosten blijft het nog overwegend droog. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 14 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten.

Woensdag

Woensdag blijft het zwaarbewolkt en ten noorden van Samber en Maas vaak regenachtig. Ook in het zuiden van het land valt er soms regen bij tussenpozen. Het blijft vrij fris, met maxima rond 15 graden in de Hoge Venen en rond 17 of 18 graden in het centrum. In het uiterste zuiden van het land kan het kwik nog klimmen tot een graad of 21. De wind waait matig of aan zee soms vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Woensdagavond blijft het bewolkt en vaak regenachtig. Tijdens de nacht valt er vooral in het noorden en centrum nog regen, elders wordt het tijdelijk droger. De temperaturen evolueren weinig. De minima liggen tussen 13 en 15 graden bij een meestal matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Donderdag

Donderdag blijft de golvende storing ons weerbeeld bepalen met perioden van regen en buien, vooral over het noorden van het land. Donderdagnacht trekt een wat actievere regenzone van west naar oost door het land. Het wordt zo'n 19 graden in het centrum, terwijl het over het uiterste zuiden 22 graden kan worden. er waait een matige zuidwestenwind.

Vrijdag

Vrijdag is het vooral voor de middag nog veelal betrokken en kan er links of rechts nog een bui vallen. In de namiddag is het veelal droog met geleidelijk breder wordende opklaringen vanaf het noordwesten. Het wordt zo'n 21 graden in het centrum.

Zaterdag

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog en zijn er vooral voor de middag soms brede opklaringen. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt. Het wordt zo'n 20 graden in het centrum bij slechts een zwakke noordenwind.

Zondag en maandag

Zondag zorgt een hogedrukgebied over de Noordzee voor droog weer en een  wisselend bewolking. Het kwik stijgt naar zo'n 21 graden. Er staat weinig wind. Maandag zijn er vaak zonnige perioden en blijft het droog bij zo'n 23 graden in het centrum van het land, bij een zwakke noordoostenwind.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI