Dinsdag 7 Juli 2020 - 15:00   I   door Redactie

Pro League heeft beslist: 16 teams in 1A, 2 degradanten en zó zien play-offs eruit

Pro League heeft beslist: 16 teams in 1A, 2 degradanten en zó zien play-offs eruit

De Pro League hield dinsdag een belangrijke Algemene Vergadering. Er werd gestemd over een competitiehervorming, maar uiteindelijk beslisten de aanwezige clubs om ook volgend seizoen met 16 aan te treden in 1A.

Tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) Waasland-Beveren alsnog gelijk heeft, spelen er volgend seizoen 16 teams in 1A. Het voorstel van Cercle Brugge om dat aantal op te trekken naar 18 werd weggestemd.

De play-offs zullen er straks wél anders uitzien. Er komen mini-play-offs. De nummers 1 tot en met 4 spelen de 'Champions Play-offs' en strijden om de titel. De nummers 5 tot en met 8 strijden om een Europa League-ticket.

Nummer 15 kan degraderen

Onderin zal de nummer 16 degraderen en vervangen worden door de kampioen uit 1B. De tweede uit 1B zal het in barrages opnemen tegen de nummer 15 uit 1A. De inzet is de laatste plaats in 1A voor het seizoen erop. Het nieuwe seizoen in 1A begint op 7 augustus, dat in 1B op 21 augustus.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport