Donderdag 9 Juli 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Pierre Van Damme doet gewaagde uitspraak over mondmaskers

Pierre Van Damme doet gewaagde uitspraak over mondmaskers

Epidemioloog Pierre Van Damme vreest dat we gaan moeten leren leven met Covid-19. Het virus zal niet snel verdwijnen. Van Damme denkt zelfs dat het dragen van mondmaskers het nieuwe normaal zal worden.

"Ik vrees ervoor. Je kunt het vergelijken met het hiv-virus, waar we sinds de jaren 80 ook mee hebben moeten leren leven. Toen was het ‘nieuwe normaal’ dat we moesten vrijen met condooms, binnenkort wordt het nieuwe normaal waarschijnlijk dat iedereen een mondmasker op zak heeft en dat op drukke plekken ook opzet", zegt Van Damme in een interview met Knack.

Van Damme denkt niet dat we - eens een vaccin er is - ieder jaar een nieuw vaccin tegen Covid-19 zullen nodig hebben. "Als we kijken naar de mutatiefrequentie van het virus, zal er vermoedelijk om de drie, vier jaar een nieuw vaccin nodig zijn, afhankelijk van de richting van de mutatie. Maar dus niet ieder jaar, zoals bij griep. Nu wordt bekeken hoe een vaccin ons zo lang mogelijk kan beschermen. Misschien zullen er twee dosissen nodig zijn, met één maand ertussen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  coronavirus