Woensdag 8 Juli 2020 - 14:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Viroloog Marc Wathelet waarschuwt ons land opnieuw: "Alleen zo kunnen we een nieuwe lockdown vermijden"

Viroloog Marc Wathelet waarschuwt ons land opnieuw:

Viroloog Marc Wathelet waarschuwde al vroeg voor het coronavirus. Hij werd door Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weggezet als een "dramaqueen".

Op 7 februari kwam er een studie online waaruit bleek dat Covid-19 een pak besmettelijker was dan SARS. "Na het lezen van die studies was ik ervan overtuigd dat dit virus kon uitgroeien tot een pandemie", zegt Wathelet aan VRT NWS. “Het virus bleek uitzonderlijk besmettelijk, met een verdubbelingstijd van 2,4 in Wuhan. Het aantal bevestigde gevallen verdubbelde dus om de 2,4 dagen. Als je dan geen drastische maatregelen nam, dan zou het zich razendsnel  verspreiden."

Er was te weinig urgentie in ons land volgens Wathelet. Ook nu is hij allerminst gerustgesteld. “Als je luistert naar de officiële communicatie, dan krijg je de indruk dat alles weer onder controle is. Dat is nochtans niét het geval. Het virus circuleert nog altijd, ook in ons land. Als we een tweede lockdown willen vermijden, dan moeten we banger durven zijn. Mijn boodschap is eenvoudig: luister naar je angst en draag een mondmasker. Alleen zo komt het goed.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Wathelet  I  coronavirus