Club Brugge legt bom onder het Belgische voetbal Sport
Sport

Club Brugge legt bom onder het Belgische voetbal

Club Brugge legt bom onder het Belgische voetbal

Het Belgische voetbal staat al op zijn kop sinds het losbarsten van de affaire Propere Handen, maar daar blijft het niet bij. Zo heeft Club Brugge nu een nieuwe bom onder het Belgische voetbal gelegd. Club wil af van de huidige competitieformule, en liefst zo snel mogelijk.

"Tijdens het diner met de mensen van Salzburg heb ik geluisterd naar de Oostenrijkers. Hun voorzitter hekelde de invoering van de play-offs", aldus Verhaeghe in Sport/Voetbalmagazine.

Ook in Oostenrijk worden de punten straks gehalveerd. Iets wat de voorzitter van Salzburg niet zint. "Daar was hij kwaad om. Om die halvering, maar ook omdat het samenvalt met de Europese matchen. Ze gaan moeten kiezen tussen Europa en de competitie. Dat is absurd."

"Normale competitie met zo weinig mogelijk clubs"

Club Brugge wil al geruime tijd af van de play-offs en wil zijn wil zo snel mogelijk doordrukken. Verhaeghe doet ook een voorstel: "Een normale competitie met zo weinig mogelijk clubs (lees: de huidige zestien, nvdr), bekerwedstrijden in het weekend én ruimte voor Europese matchen. Dat lijkt ons het beste."

Blauw-zwart legt op die manier een bom onder het Belgische voetbal, want lang niet iedere eersteklasser wil af van de play-offs. De kleinere clubs willen de halvering van de punten liefst behouden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws