Donderdag 9 Juli 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Op deze plaatsen loop je het meeste risico om besmet te raken met Covid-19

Op deze plaatsen loop je het meeste risico om besmet te raken met Covid-19

Je zult eerder besmet raken met coronavirus door een drankje te nuttigen aan een bar met vrienden of door een grote kerkbijeenkomst bij te wonen. Dat zeggen artsen in de Amerikaanse staat Texas.

De Texas Medical Association heeft woensdag een grafiek uitgebracht waarin de risiconiveaus voor populaire activiteiten met betrekking tot COVID-19 worden vergeleken.

Winkelen in het winkelcentrum, afhalen bij een restaurant, tanken in een benzinestation, tennissen en kamperen vormen volgens de lijst een laag infectierisico. Je vergroot de kans op infectie door naar een café te gaan voor een drankje - de activiteit is de meest risicovolle van alle 37 vermeld.

Andere risicovolle activiteiten zijn het bijwonen van een grote religieuze dienst, sporten in de fitness, eten met buffet en een concert bijwonen. Een film kijken in de bioscoop en naar een pretpark gaan, volgen op de voet. Activiteiten in de categorie met middelmatig hoog risico zijn knuffelen of handen schudden met een vriend, een vlucht, een bruiloft of begrafenis bijwonen of je haar laten doen in de kapperszaak.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus