Donderdag 9 Juli 2020 - 11:00   I   door Redactie

‘Samenvattingen Jupiler Pro League verhuizen mogelijk van VIER naar déze zender’

‘Samenvattingen Jupiler Pro League verhuizen mogelijk van VIER naar déze zender’

Eleven Sports heeft woensdag zijn plannen met de Jupiler Pro League uit de doeken gedaan. Een nieuwe rechtenhouder staat gelijk aan veranderingen, en dat is wel duidelijk.

Zo is het goed mogelijk dat de samenvattingen straks naar een andere TV-zender verhuizen. De voorbije jaren zaten de samenvattingen op Vier, dat Sports Late Night in het leven riep. SBS, het bedrijf achter Vier, is opnieuw kandidaat om de samenvattingen binnen te halen, maar er is nog geen akkoord met Eleven Sports.

Eleven Sports zal zelf samenvattingen aanbieden, maar het contract met de Pro League verplicht het bedrijf om ook een overeenkomst te sluiten met een open zender. Er komt dus zeker een samenvattingsprogramma dat iedereen kan bekijken. Alleen is het nog niet duidelijk of dat op Vier of op een andere zender zal zijn.

VTM of VRT?

Volgens Het Nieuwsblad bestaat de mogelijkheid dat het samenvattingsprogramma terugkeert naar VTM. De kans dat de VRT de samenvattingen binnenhaalt, is dan weer klein. De openbare omroep mag van de politiek niet meer zwaar inzetten op sportrechten.

 

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport