Vrijdag 10 Juli 2020 - 11:30   I   door Redactie

Pro League staat machteloos: 'Start competitie moet uitgesteld worden'

Pro League staat machteloos: 'Start competitie moet uitgesteld worden'

Afgelopen woensdag besliste het BAS om de degradatie van Waasland-Beveren (voorlopig) ongedaan te maken. De kans is dan ook groot dat de competitiestart uitgesteld moet worden.

Enkele uren voordat de degradatie van Waasland-Beveren ongedaan werd gemaakt, stelde de Pro League de nieuwe kalender voor het nieuwe seizoen voor. De start was voorzien op 8 augustus, maar de kans dat er die dag voetbal te zien zal zijn is alweer een stuk kleiner.

Door de beslissing van het BAS kan volgens Het Laatste Nieuws er pas een eerste Algemene Vergadering worden samengeroepen op 27 juli. De Pro League kan beslissen om alles te houden zoals het nu is, maar dat is niet meteen de verstandigste beslissing. Er zullen dan zeker nog juridische procedures volgen en dan is er zelfs een kans dat er later (als het seizoen al gestart is) nog een club kan aansluiten in 1A.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal