Zaterdag 11 Juli 2020 - 14:55   I   door Redactie

Anderlecht wint eerste oefenmatch ondanks positieve coronatest bij STVV

Anderlecht wint eerste oefenmatch ondanks positieve coronatest bij STVV

Na een 0-1 nederlaag tegen Sporting Charleroi heeft RSC Anderlecht nu een eerste oefenwedstrijd gewonnen. Tegen STVV eindigde het over 120 minuten op 3-0. De wedstrijd ging uiteindelijk toch door nadat er afgelopen donderdag een STVV-speler een positieve coronatest aflegde.

De 17-jarige Rein Van Helden traint tijdens de voorbereiding mee met de A-kern van STVV. Afgelopen donderdag testte hij volgens Le Soir positief op het coronavirus. Er werd uiteindelijk toch beslist om de wedstrijd te laten doorgaan. 

Dubbele zege

De wedstrijd werd opgedeeld in 2 keer een uur. In het eerste uur koos de technische staf van Anderlecht voor onder meer Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi-Lokonga (zie eerste Tweet). Paars-wit had het betere van het spel en won na doelpunten van Doku en Kompany.

In het tweede deel van de partij mocht de getalenteerde Marco Kana de aanvoerdersband aantrekken. Adrien Trebel kwam in de ploeg, Timon Wellenreuther maakte zijn debuut en ook Ognjen Vranjes keerde voor het eerst na een uitleenbeurt aan AEK Athene terug. 

De jonge Antoine Colassin speelde een half uurtje mee en werd nadien afgelost door Landry Dimata. Er viel minder te beleven, maar Anderlecht wist wel nog een keer te scoren. Dimata trapte tegen de paal en zomeraanwinst Takidine maakte er 3-0 van. In het ultieme slot hield Wellenreuther de 0 op het bord met een knappe redding, Mory Konaté kreeg voor de volledigheid ook nog een rode kaart bij STVV.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV  I  sport  I  voetbal