Zaterdag 11 Juli 2020 - 21:00   I   door Redactie

Efficiënt Club Brugge smeert KV Mechelen stevige nederlaag aan

Efficiënt Club Brugge smeert KV Mechelen stevige nederlaag aan

Club Brugge heeft de derde oefenpartij met een overwinning afgesloten. KV Mechelen was vooral in de eerste periode niet echt partij voor blauw-zwart. Na een uur stond het dan ook al 4-0. In het tweede uur viel er nog een doelpunt van Openda te noteren.

Philippe Clement besloot om na het 1-1-gelijkspel tegen Beerschot opnieuw grondig te roteren in de basisopstelling. Simon Mignolet kreeg opnieuw een plek tussen de palen. Mechele vormde centraal achterin weer een duo met Deli en voorin mocht Okereke het proberen naast de getalenteerde Badji. Bij KV Mechelen basisplaatsen voor onder meer Coucke, Vanlerberghe, Kaya en Bateau.

Malinwa begon gretig en gemotiveerd aan de partij. In de openingsminuut maakte Schoofs er al 0-1 van, maar dat doelpunt werd afgekeurd voor hands. Club nam nadien de wedstrijd in handen zonder al te veel doelgevaar. Na een kwartier was het wel prijs, Vormer pikte de bal op na matig verdedigen en Okereke trapte het openingsdoelpunt binnen.

Diatta-show

In het tweede half uur verdubbelde Club Brugge meteen de score. Ricca zette uitstekend voor en Badji kopte raak. Even later maakte Diatta er ook nog 3-0 van na een knappe solo en een lobje over Coucke. Diezelfde Diatta trapte in het slot ook nog het vierde doelpunt van de avond binnen.

In de tweede periode uiteraard heel veel rotatie bij beide clubs. Hans Vanaken, Igor de Camargo, Nikolas Storm en Emmanuel Dennis waren de meest bekende namen. Het tempo zakte wel zienderogen. Malinwa had net wat meer de bal en gaf dus ook minder weg.

Club kan in het eerste half uur wel nog dicht bij een doelpunt via Krmencik, maar Bushiri veegde zijn poging van de lijn. In de slotminuten mikte Hairemans nog via de hand van Shinton op de lat. Openda maakte er op voorzet van Sagna ook nog 5-0 van, Vanaken zette ook nog een penalty om. Club Brugge knoopt dus opnieuw aan met een overwinning na het 1-1-gelijkspel tegen Beerschot. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal