Maandag 13 Juli 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Opgepast als je op vakantie naar Spanje gaat: Coronavirus is er aan het heropflakkeren, steeds meer regio's in lockdown

Opgepast als je op vakantie naar Spanje gaat: Coronavirus is er aan het heropflakkeren, steeds meer regio's in lockdown

Steeds meer regio's in heel Spanje dreigen weer in lockdown te moeten omdat de coronabesmettingen opnieuw toenemen.

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag 852 nieuwe gevallen van coronavirus bevestigd, de hoogste dagelijkse toename sinds einde mei.

Spanje heeft meer dan 300.000 Covid-19-gevallen bevestigd, met nog 75.627 actieve gevallen. De laatste keer dat het land dergelijke hoge cijfers rapporteerde, was op 28 mei, met meer dan 1000 bevestigde dagelijkse gevallen.

Sindsdien is het aantal afgenomen. De nieuwe piek heeft echter al tot lokale lockdowns geleid. Twee regio's zijn al afgesloten, maar vanwege de toenemende angst kan dit elders ook tot verdere beperkingen leiden.

De regio Galicië legde eerder deze maand restricties op aan ongeveer 70.000 mensen na een uitbraak van Covid-19. Zo'n 400.000 inwoners in Segria mogen het gebied ook niet langer verlaten, aangezien de stad Lleida vanaf vandaag is afgesloten.

De Spaanse regering zal later op de dag een spoedvergadering houden om verdere maatregelen te bespreken. Volgens lokale media zijn drastische maatregelen niet uitgesloten vanwege de angst dat het virus zich opnieuw verspreidt.

TAGS  I  Spanje  I  coronavirus