Maandag 13 Juli 2020 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ons land is niet klaar voor tweede coronagolf, virologen zeer bezorgd: "Als je naar buiten kijkt, lijkt het alsof er niets aan de hand is"

Ons land is niet klaar voor tweede coronagolf, virologen zeer bezorgd:

De drie experten die maandag aanwezig waren in de coronacommissie van het Vlaams Parlement hebben aan de alarmbel getrokken. Ze vrezen dat we niet klaar zijn voor een tweede golf.

Zowel Herman Goossens, Erika Vlieghe en Marc Van Ranst zijn er niet gerust in. Het gebrek aan “eenheid in commando” is volgens de experten een groot probleem.

"Niemand weet hoe het kan opgelost worden en dat is zo mogelijk nog een groter probleem, zeker bij een tweede golf”, zegt Vlieghe.

Van Ranst is naar eigen zeggen "niet optimistisch" over het vermijden van een tweede golf. “We zijn er niet gerust in”, zegt ook Erika Vlieghe.

“Als je naar buiten kijkt, lijkt het alsof er niets aan de hand is. Er duiken festivalletjes op die uit de hand lopen. We zijn blij met de maskerplicht, maar daar gaan we ook niet alles mee tegenhouden”, aldus Vlieghe.

“Als we naar een tweede lockdown zouden gaan, is dat de verantwoordelijkheid van de politici”, meent professor Herman Goossens.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Erika Vlieghe  I  Herman Goossens  I  coronavirus