Angstaanjagend: Vrouw (25) staat alleen in de lift en besmet zo 71 (!) andere mensen Buitenland
Buitenland

Angstaanjagend: Vrouw (25) staat alleen in de lift en besmet zo 71 (!) andere mensen

Angstaanjagend: Vrouw (25) staat alleen in de lift en besmet zo 71 (!) andere mensen

Een vrouw van 25 heeft via een lift minstens 71 andere mensen besmet met het coronavirus. Ze stond alleen in de lift en toch ging het mis.

De vrouw keerde op 19 maart terug van een reis naar Amerika toen ze in een appartementencomplex in China waar ze woont de lift nam.

Ze stond er alleen, maar na haar gebruikte ook de onderbuurvrouw de lift. De moeder en de stiefvader van de onderbuurvrouw waren op bezoek geweest en gingen tien dagen later naar een feestje.

Zij gaven het virus door aan iemand anders op het feestje, die op 2 april een beroerte kreeg. In het ziekenhuis werd de patiënt niet getest op Covid-19.

De zonen van de man verspreidden het coronavirus verder toen ze hem bezochten in het ziekenhuis.

In het eerste ziekenhuis besmetten ze 28 mensen en toen de man overgeplaatst werd, werden nog eens 20 mensen besmet in het andere ziekenhuis.

"We geloven dat de reizigster een asymptomische drager was en dat de benedenbuurvrouw besmet is geraakt door contact met oppervlaktes in de lift in het gebouw waar ze beiden woonden”, zeggen de onderzoekers volgens The Independent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws