Trump over vroegtijdige beëindiging van top met Kim Jong-Un: "Soms moet je wegwandelen" Buitenland
Buitenland

Trump over vroegtijdige beëindiging van top met Kim Jong-Un: "Soms moet je wegwandelen"

Trump over vroegtijdige beëindiging van top met Kim Jong-Un: "Soms moet je wegwandelen"

De tweede dag van de top tussen Kim Jong-un en Donald Trump in Vietnam is abrupt ingekort. Het Witte Huis laat weten dat er geen akkoord bereikt is.

Rond 6 uur Belgische tijd stond er een lunchmeeting op het programma in Hanoi in Vietnam. Die werd aanvankelijk uitgesteld en later afgelast. Het was lange tijd wachten op de echte reden voor het afgelasten van de lunch.

Rond 7.40 uur meldde het Witte Huis dat er "geen akkoord was bereikt". De Zuid-Koreaanse beurs heeft meteen een duik genomen na de melding dat de top onverwacht werd ingekort.

"Soms moet je wegwandelen"

Donald Trump gaf op een persconferentie meer uitleg. “We hebben een productieve tijd gehad, maar het was nu geen goede zaak om iets te tekenen. Onze relatie is sterk, maar we hebben op dit moment beslist om nog niks te doen. Het waren twee interessante dagen, maar soms moet je wegwandelen”, aldus de Amerikaanse president.

Ze waren bereid ons een aantal dingen te geven, maar niet de zaken die wij wilden. Ik wil het eerder goed doen dan snel. Het was niet gepast nu een verklaring te ondertekenen. Ze wilden een kwijtschelding van alle sancties. Maar dat konden we niet doen.” Of er nog sancties komen voor Noord-Korea wilde Trump niet zeggen. "Voor het welzijn van het Noord-Koreaanse volk, zal ik daar niet over praten.”

"We eindigen met nog steeds goede vrienden te zijn. Ze hebben ook veel potentieel. Noord-Korea heeft veel potentieel, ik denk dat het een absolute economische macht zal worden”, aldus Trump.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws