Waasland-Beveren legt druk bij Pro League: 'Nieuwe kalender voor 23 juli'

Waasland-Beveren legt druk bij Pro League: 'Nieuwe kalender voor 23 juli'
Vrijdag 17 Juli 2020 - 13:00   I   door Redactie

Een week geleden werd de kalender voor het seizoen 2020/21 voorgesteld. Enkele uren later verklaarde het BAS dat de degradatie van Waasland-Beveren niet correct was en verklaarde de beslissing nietig. Waasland-Beveren is op die manier nog steeds een club in 1A en eist dan ook een nieuwe kalender.

Die nieuwe kalender moet er volgens de bondsreglementen zijn voor 23 juli en dat is een probleem. De stemming van de algemene vergadering kan pas op 31 juli gehouden worden en dat is dus ruim een week te laat. Een nieuwe kalender kan dan ook alleen maar met Waasland-Beveren in 1A.

Verder eisen de Waaslanders volgens Het Nieuwsblad ook dat Pro League de beslissing van de Belgische Mededingingsautoriteit gaat naleven. Zo moest de Pro League de reglementswijziging over solidariteitsbetalingen publiceren in Sportleven en op de website. Indien dat er geen reactie komt wacht hen een procedure voor de rechtbank in kortgeding. 

Poll: 18 clubs volgend seizoen?TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal