Lente is helemaal voorbij: Rukwinden én winterse neerslag Royalty
Royalty

Lente is helemaal voorbij: Rukwinden én winterse neerslag

Lente is helemaal voorbij: Rukwinden én winterse neerslag

Het is afgelopen met het mooie weer. Gisteren zetten we weer nieuwe records neer, maar nu staat er regen en wind op het menu. (KMI)

Vandaag donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen van het land en de Franse grens. In de loopt van de namiddag trekt een regenzone ons land binnen vanaf het westen van het land. In het oosten blijft het nog meestal droog. Het wordt frisser met maxima tussen 9 graden op de Ardense hoogvlakten en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit zuidwest, later ruimend naar west tot zuidwest. Rukwinden tot 50 km/u in het binnenland en tot 60 km/u aan zee.

Volgende nacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe regen of enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten, vooral langs de Franse grens en in het zuiden van het land. Minima tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 8 graden in de andere streken. De matige wind ruimt naar west tot noordwest. Aan zee is de wind vrij krachtig uit noordwest met pieken tot 50 km/u.

Morgen vrijdag is het meestal bewolkt met af en toe wat regen of een buitje. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind waait zwak of matig uit noordwestelijke richtingen.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. Het gaat matig tot vrij krachtig waaien uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima liggen rond 12 graden in het centrum.

Winterse neerslag

Zondag wordt het zwaarbewolkt met vrij veel regen of buien. Maxima tot 12 graden.

Ook maandag verwachten we regen en veel wind. De maxima liggen rond 11 graden.

Dinsdag regent het soms en op de hoogten is er tijdelijk kans op wat winterse neerslag. Het wordt frisser bij maxima rond 8 graden in het centrum.

Woensdag droger

Woensdag wordt het mogelijk meestal droog met maxima tot 9 of 10 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws