VTM-chef Loïc Van Impe doet opvallende bekentenis over een van zijn recepten: “Ik weet dat het een zonde is, maar ik doe het toch” Buitenland
Buitenland

VTM-chef Loïc Van Impe doet opvallende bekentenis over een van zijn recepten: “Ik weet dat het een zonde is, maar ik doe het toch”

VTM-chef Loïc Van Impe doet opvallende bekentenis over een van zijn recepten: “Ik weet dat het een zonde is, maar ik doe het toch”

Loïc Van Impe is een echte pizzaliefhebber. Tegenover de diepvriespizza's die we terugvinden in de winkels staat hij eerder sceptisch.

Hij laat er dus ook geen twijfel over bestaan: “Een klassiek artisanaal pizzagevoel krijg je wél met een Napolitaanse pizza.”

Al geeft hij wel toe dat zomaar een Napolitaanse pizza maken, niet evident is. “Thuis een echte Napolitaanse pizza bakken is moeilijk”, zegt Loïc in Het Laatste Nieuws.

“Die worden traditioneel in een steenoven van 400 graden Celsius gebakken in één à anderhalve minuut."

"Thuis moet je het doen met een ‘gewone’ oven, die je nooit zo warm krijgt, en dus moet je een pizza langer laten bakken."

“Vooral voor mozzarella is dat een probleem: met een korte baktijd heeft die niet de kans om vocht te verliezen, maar hoe langer in de oven, hoe vochtiger mozzarella een pizza maakt”, weet de ‘Zot Van Koken’-presentator.

“Zelf gebruik ik een rasp of blokken mozzarella om plakken van af te snijden omdat het vochtgehalte hiervan veel lager is", vertelt Loïc. "Maar wellicht is dit voor een echte Napolitaan een zonde."

Populair

Laatste nieuws