Anuna haalt fors uit naar Bart De Wever: "Je hebt er niks van begrepen" Politiek
Politiek

Anuna haalt fors uit naar Bart De Wever: "Je hebt er niks van begrepen"

Anuna haalt fors uit naar Bart De Wever: "Je hebt er niks van begrepen"

In Antwerpen is de achtste nationale klimaatmars van start gegaan. Ook Youth for Climate-initiatiefneemster Anuna De Wever en de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zijn van de partij. De Wever haalde uit naar haar naamgenoot en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever.

Het is de eerste keer dat de nationale versie in Antwerpen plaatsvindt. Ook Peter Mertens (PVDA) en Bruno Tobback (sp.a) zijn aanwezig. Het is al de achtste week op rij dat er in België klimaatacties worden georganiseerd. Wat opvalt, is dat er minder volk is dan in de voorbije weken in andere steden. Er zijn volgens de politie 2.500 klimaatspijbelaars. In Brussel waren er dat vorige week nog 7.500.

Greta Thunberg

Ook in Mechelen en Brussel zijn er betogingen. “Dat iemand als Greta Thunberg naar hier komt, is een leuke plus”, zegt Maïté de Haan van Students for Climate in Antwerpen aan Het Laatste Nieuws. “Maar het is vooral belangrijk dat de Antwerpse burgers zich laten horen.”

Uithaal naar Bart De Wever

De Wever zei gisteren dat hij niet begrijpt dat sommige politici de acties van de klimaatspijbelaars aanmoedigen. “Het is niet omdat de puberteit betoogt dat de antwoorden van de politiek puberaal moeten zijn”, zei hij. Die uitspraken zijn niet in goede aarde gevallen bij Anuna.

"Ik hoop dat hij een beetje verantwoordelijkheid neemt om aan een ambitieus klimaatplan te werken, in plaats van te blijven zeggen dat we naar school moeten gaan”, aldus Anuna tegenover VTM NIEUWS. “Dit intitiatief is allesbehalve puberaal. Wij zijn keiverantwoordelijk en keigeëngageerd, en we nemen het op voor onze toekomst."

"Dat hij (Bart De Wever, nvdr.) dat zo afwijst en zegt ‘jullie moeten terug naar school, jullie zijn doemdenkers’, betekent dat hij de boodschap niet doorheeft en dat hij de urgentie van het klimaatprobleem ook niet doorheeft.”

Populair

Laatste nieuws