Zaterdag 18 Juli 2020 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wellicht ook mondmaskers verplicht in cafés en restaurants, Van Ranst: "We moeten de puntjes op de i zetten"

Wellicht ook mondmaskers verplicht in cafés en restaurants, Van Ranst:

Mogelijk worden maatregelen verstrengd. Viroloog Marc Van Ranst sluit dat alvast niet uit. Ook in de horeca zal het mogelijk nog wat strenger worden.

"We moeten een verstrenging overwegen", zegt Van Ranst aan VTM NIEUWS. "De cijfers gaan niet de goede richting uit. Die lokale uitbraken die er hier en daar beginnen komen, moeten aangepakt worden."

"De huidige manier van tracering loopt nog altijd niet goed. Dat moet allemaal beter."

"We moeten ook de jonge mensen beter bereiken. Via de kanalen waar zij naar kijken. Dat doen we waarschijnlijik te weinig."

"Dat is een groep die voor zichzelf ook uitgemaakt heeft dat ze niet veel risico lopen om eraan te sterven. Als ze het echter doorgeven aan oudere mensen die ze graag zien, dit wel gevolgen heeft."

Puntjes op de i in horeca

"Er moeten een paar puntjes op de i gezet worden", zegt Van Ranst. We hebben in de horeca doorschijnende maskers gezien. Die werken niet. Die moeten verboden worden, want dat werkt niet."

Volgens Van Ranst is het ook een optie om mondmaskers te dragen bij het binnengaan van het café en restaurant.

"Dat zie je ook in andere landen. Bij McDonalds kan je bijvoorbeeld perfect een mondmasker dragen als je aan die toestellen staat", aldus de viroloog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  n365