Gretig Anderlecht wint eerste partij van Saint-Etienne dankzij Roofe Sport
Sport

Gretig Anderlecht wint eerste partij van Saint-Etienne dankzij Roofe

Zaterdagnamiddag oefent Anderlecht 2 keer 75 minuten tegen AS Saint-Etienne. In het eerste duel won paars-wit met 1-2. Doelpunten werden vanaf de strafschopstip gemaakt door Michel Vlap en Ryad Boudebouz en in het slot scoorde ook nog Roofe.

Frank Vercauteren koos om meteen met een stevig elftal aan de wedstrijd te beginnen tegen AS Saint-Etienne. Sterkhouders als Vincent Kompany, Hendrik Van Crombrugge, Albert Sambi-Lokonga en Jérémy Doku begonnen aan de wedstrijd. Er was verrassend genoeg ook meteen plek voor Zakaria Bakkali tussen de lijnen. De ex-Rode Duivel leek overbodig, maar krijgt toch een volwaardige nieuwe kans tijdens de voorbereiding.

De eerste wedstrijd van 75 minuten begon meteen aan een stevig tempo. Roofe liet in de eerste 10 minuten een eerste kans onbenut. De Jamaicaan had alleen voor doel te veel tijd nodig en verloor de bal. Bakkali raakte even later na een knappe individuele actie de paal.

Strafschopdoelpunt aan beide kanten

Dat overwicht zette RSCA even later om in een doelpunt. Doku werd neergehaald in de zestien en Michel Vlap plaatste zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de linkerbenedenhoek. Een verdiende voorsprong voor een gretig Anderlecht. Saint-Etienne reageerde even later met een vrije trap van Hamouma, maar Van Crombrugge liet zich niet verrassen.

Net na de 40ste minuut kreeg ook Saint-Etienne een strafschop na een vermeende handsbal. Boudebouz trapte net zoals Vlap de bal met veel vertrouwen binnen. Rusten in de eerste partij deden beide ploegen met een 1-1-stand op het scorebord.

Cobbaut redt RSCA, Roofe scoort aan de overkant

Na de pauze moest er nog een half uur afgewerkt worden in de eerste wedstrijd. AS Saint-Etienne speelde net wat dominanter en Cobbaut haalde in de openingsminuten meteen een bal van de lijn, Fofana raakte even later de paal. Anderlecht kreeg ook nog een uitstekende kans na een schitterende pass van Bakkali, Vlap miste de kans oog in oog met Jessy Moulin.

Bij Anderlecht speelden Vincent Kompany en Zakara Bakkali de volledige wedstrijd niet uit. Antonio Milic en Pieter Gerkens kwamen hen in het slot nog aflossen. Bij Vincent Kompany ging het hoogstwaarschijnlijk om een blessure aan de lies. Na een hoekschop maakte Roofe er met een gelukje ook nog 1-2 van. Een eerste overwinning dus voor RSCA in de eerste partij. De tweede wedstrijd gaat een half uur later van start.