Zaterdag 18 Juli 2020 - 19:45   I   door Redactie

Sterk AA Gent gaat winnen bij Club Brugge na aangenaam kijkstuk

Sterk AA Gent gaat winnen bij Club Brugge na aangenaam kijkstuk

Geen winnaar in de oefenversie van de 'Slag om Vlaanderen'. In een aangename partij speelden Club Brugge en AA Gent gelijk. Een vroeg doelpunt van Badji werd uitgewist door 2 treffers van Niangbo, net na de rust scoorde Badji opnieuw. Na een hele hoop wissels bepaalde de getalenteerde Samoise de eindstand uiteindelijk op 2-3.

Philippe Clement koos voorin opnieuw voor het duo Badji-Okereke, Krmencik begon op de bank. Verder stonden ook de vertrouwde namen Deli, Vormer, Vanaken en Diatta tussen de lijnen. Bij AA Gent geen David, Depoitre, Yaremchuk en Chakvetadze. Aanwinsten Nurio en De Bruyn kregen een basisplaats net als Niangbo en de getalenteerde Mbayo.

De eerste kans was er eentje voor de Buffalo’s. Vadis maakte indruk met zijn power en rukte helemaal op tot bij het doel van Mignolet, zijn schot ging een metertje over. Aan de overkant ging de bal er wel in bij de eerste kans. Diatta kreeg de bal van Vormer en zette perfect voor, Badji duwde binnen. Gent reageerde meteen en kreeg een strafschop na een hele lichte overtreding van Deli op Vadis. Anderson Niangbo nam zijn verantwoordelijkheid en maakte meteen gelijk.

Gent op voorsprong, Badji maakt meteen na rust gelijk

De wedstrijd bleef gelijkopgaand, maar Club gaf zowaar de 1-2 bijna weg. Castro-Montes zette goed voor, Mitrovic verschalkte bijna zijn eigen doelman en kopte tegen de lat. Aan de overkant kopte Mats Rits een stevige kans over, Kaminski kwam net gepast tussen. Na een half uurtje haalde Thorup de jonge Mbayo al naar de kant voor Giorgi Kvilitaia. Club nam nadien lichtjes de bovenhand zonder veel kansen te creëren. Gent wachtte z’n moment af en net voor de pauze stond het ineens 1-2. Niangbo pikte de bal op en trapte de bal fraai tegen de netten. Een kleine voorsprong dus voor de Buffalo’s aan de rust.

Na de pauze besloot Thorup om meteen een 5-tal wijzigingen door te voeren. Dino Arslanagic maakte zijn debuut en Davy Roef kwam Thomas Kaminski tussen de palen vervangen. Club Brugge gaf Gent geen tijd om te herschikken en maakte meteen gelijk. Sobol zette goed voor en alweer Badji duwde binnen: 2-2. Gent had alles wel snel weer op orde en groeide in de partij. Na een heerlijke aanval vond Mbayo de Iraniër Mohammadi. De linksback knalde bijzonder hard en raakte de onderkant van de lat.

Samoise beslist de match

Na het uur besloot Clement om 10 wissels door te voeren, enkel Simon Mignolet mocht blijven staan. Onder andere Siebe Schrijvers, Loïs Openda, Charles De Ketelaere en Michael Krmencik kwamen Simon Deli, Ruud Vormer, Hans Vanaken en Eduard Sobol aflossen. Vadis, Kums en Owusu gingen er bij Gent af voor Marreh, Parmentier en jeugdtalent Samoise.

Het tempo zakte intussen, maar Club Brugge was wel de gevaarlijkste ploeg tegen een bijzonder jong AA Gent. Krmencik liet nog een stevige kans onbenut, maar aan de overkant ging de bal wel binnen. De ingevallen Diedhiou speelde de bal tot bij Samoise en die maakte er bijzonder fraai 2-3 van. In het diepe slot kreeg Club Brugge nog een strafschop na hands van Cissé, Schrijvers zette zich achter de bal maar trapte op Davy Roef. Een opsteker dus voor AA Gent dat een tweede oefenzege op rij boekt. Club gaat voor het eerst in deze voorbereiding onderuit.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal