Anuna De Wever begrijpt haatreacties niet: "Hoe kan je hier nu toch tegen zijn?" Royalty
Royalty

Anuna De Wever begrijpt haatreacties niet: "Hoe kan je hier nu toch tegen zijn?"

Anuna De Wever begrijpt haatreacties niet: "Hoe kan je hier nu toch tegen zijn?"

Veel ontspanning heeft Anuna De Wever de laatste weken niet. Dat komt uiteraard omdat ze voortdurend met acties voor het klimaat bezig is.

"Maar ik vind het geweldig wat we aan het doen zijn", zegt De Wever aan VRT NWS. "Nu ook met Greta: dat geeft me extra energie om te blijven gaan. Het is een fulltime job geworden."

De Wever vindt dat de politiek veel te traag gaat. "Ik ben klaar met de traagheid van de politiek. De klimaatopwarming gaat daar niet op wachten. Ik zeg niet dat ze het nu moeten oplossen, maar wel dat ze met een plan of een idee komen. Er is gewoon niks in België en dat is zo teleurstellend."

Gender

Anuna De Wever krijgt wel veel kritiek te slikken. "De meeste negatieve reacties gaan over mijn gender en bij Greta over haar aspergersyndroom", reageert De Wever. "Dan denk ik: dat is heel stom. Wij komen op voor het klimaat, je kunt daar niet tegen zijn, want dat is zo'n groot probleem dat echt iedereen aangaat. Dat mensen dan op de persoon beginnen te bashen, is jammer en totaal niet zinvol."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws