Er is mogelijk een belangrijke doorbraak in de strijd tegen Covid-19 Royalty
Royalty

Er is mogelijk een belangrijke doorbraak in de strijd tegen Covid-19

Er is mogelijk een belangrijke doorbraak in de strijd tegen Covid-19

Er is mogelijk een doorbraak in de strijd tegen Covid-19. Dat meldt de Britse omroep BBC.

De voorlopige resultaten van een klinische proef laten uitschijnen dat een nieuwe behandeling voor Covid-19 het aantal patiënten dat intensieve zorg nodig heeft drastisch vermindert, aldus het Britse bedrijf dat het heeft ontwikkeld.

Het biobedrijf Synairgen testte SNG01 uit op gehospitaliseerde Covid 19-patiënten.

Het geneesmiddel is gebaseerd op interfon beta, een eiwit dat het lichaam produceert wanneer het een virale infectie heeft opgelopen.

Het eiwit wordt met een verstuiver rechtstreeks in de longen van patiënten met coronavirus geïnhaleerd, in de hoop dat het een immuunrespons stimuleert. De eerste bevindingen zijn zeer bemoedigend.

De behandeling zou de kans dat een Covid-19-patiënt in het ziekenhuis een ernstige ziekte ontwikkelt, verkleinen met 79 procent.

Patiënten hadden twee tot drie keer meer kans om te herstellen tot het punt, stelt Synairgen. De studie wees ook op "zeer significante" afnames van kortademigheid bij patiënten die de behandeling kregen.

Bij de proef waren 101 vrijwilligers betrokken die waren opgenomen voor behandeling in negen Britse ziekenhuizen voor Covid-19-infecties.

De helft van de deelnemers kreeg het medicijn, de andere helft kreeg een zogenaamde placebo - een inactieve stof.

BBC waarschuwt wel dat de bevindingen niet in een door peers nagelezen artikel in een vakblad zijn gepubliceerd.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws