Meer dan de helft van de Vlamingen staat achter Theo Francken Politiek
Politiek

Meer dan de helft van de Vlamingen staat achter Theo Francken

Meer dan de helft van de Vlamingen staat achter Theo Francken

Theo Francken (N-VA) is de populairste politicus in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre. De voormalige staatsscretaris van Asiel en Migratie kan meer dan de helft van de Vlamingen bekoren. Hij stoot daarmee premier Charles Michel (MR) van de troon.

De peiling werd afgenomen tijdens de crisisperiode rond het VN Migratiepact, tot net na de N-VA de regering verliet. Liefst 51 procent van de Vlamingen kan zich inbeelden om op Francken te stemmen. Politici die meer dan de helft van de mensen bekoren, dat kunnen er niet veel zeggen. Enkel Steve Stevaert (60 procent in 2003), Maggie De Block (59 procent in 2015), Yves Leterme (57 procent in 2006), Guy Verhofstadt (54 procent in 2008), Kris Peeters (54 procent in 2014) en Bart De Wever (53 procent in 2011) gingen Francken voor.

Charles Michel (MR) haalde bij de vorige peiling ook ruim 50 procent. De populariteit van de premier is echter gedaald. Hij staat nu op de tweede plek met 48 procent. Hilde Crevits sluit de top drie met 47%.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws