Cafés en restaurants moeten mogelijk vroeger sluiten, sociale bubbels worden wellicht kleiner Politiek
Politiek

Cafés en restaurants moeten mogelijk vroeger sluiten, sociale bubbels worden wellicht kleiner

Cafés en restaurants moeten mogelijk vroeger sluiten, sociale bubbels worden wellicht kleiner

De horeca hoeft niet te sluiten. Cafés en restaurants kunnen gerust zijn. Toch zullen ook daar de maatregelen verstrengd worden.

Dinsdag zat het Overlegcomité samen. Donderdag volgt de Nationale Veiligheidsraad, waarna verstrengde maatregelen zullen afgekondigd worden.

Volgens VRT NWS ligt een vervroegd sluitingsuur op tafel. Nu mogen de cafés en restaurants hun deuren open houden tot 1 uur 's nachts.

De sector zal ook met aandrang gevraagd worden om de regels beter te (laten) respecteren. Daarnaast zullen de sociale bubbels wellicht verkleind worden van 15 naar 10 personen.

Er komt ook een extra maatregel voor terugkerende reizigers. "Zij gaan 48 uur op voorhand een digitaal formulier moeten invullen", legt minister van Volksgezondheid Maggie De Block uit aan VRT.

"Of ze nu met de auto, het vliegtuig, bus of trein terugkomen. Ze zullen dan moeten zeggen waar ze gezeten hebben, vanwaar ze komen en ook een contactpersoon opgeven. Op die manier hebben we al meer gegevens", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws