Woensdag 22 Juli 2020 - 13:30   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Grote ophef ontstaan over uitspraken van Marc Van Ranst op Nederlandse televisie: "Dit is een vorm van natuurlijke selectie"

Grote ophef ontstaan over uitspraken van Marc Van Ranst op Nederlandse televisie:

Viroloog Marc Van Ranst was maandag te gast op de Nederlandse televisie. Daar heeft hij voor ophef gezorgd met enkele uitspraken.

Zo vertelde Van Ranst dat in ons land extreemrechtse mensen de coronamaatregelen niet naleven omdat ze hem "niet kunnen luchten". Volgens de viroloog was dat dan een vorm van "natuurlijke selectie".

Van Ranst had het uitgebreid over extreemrechts in het programma. “Je ziet in de Verenigde Staten dat Republikeinen niets willen weten van die corona-maatregelen, en als Democraat vind je die nodig", vertelde hij.

"Hier is dat net hetzelfde. Mensen die extreemrechts zijn kunnen Van Ranst niet luchten, dus gaan we ook die corona-maatregelen maar niets vinden. Dat is een vorm van natuurlijke selectie."

De uitspraken van Van Ranst worden in Nederland niet geapprecieerd. "Lieve zuiderburen, willen jullie dit soort haatpredikers voortaan aan jullie eigen kant van de grens houden?", klinkt het onder meer op Twitter. 

Ook in ons land stroomt het met negatieve reacties op deze uitspraken van Van Ranst.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  extreemrechts  I  n365